Nieuwe uitgave Het Parijs van Isis, een verborgen geschiedenis
binnenkort verkrijgbaar

Op 8 oktober 2010 verscheen het boek ‘Het Parijs van Isis’ bij A3 boeken. Een week later vertrokken we met een grote groep en het boek in de hand naar Parijs om in de voetsporen van de godin Isis door de Franse hoofdstad te wandelen. Een prachtige reis die bij velen nog steeds warme herinneringen oproept. Eind 2014 was het boek volledig uitverkocht bij A3 boeken. De vraag naar het boek bleef echter onverminderd, wat ertoe geleid heeft om het boek opnieuw uit te geven. Een gebonden versie, kaartjes van Parijs, meer foto’s, aanvullingen op de inhoud, een prachtig nawoord van Annine van der Meer en een nieuwe uitgever: Haanappel Publishers. De volgende tekst siert de achterkant van de nieuwe uitgave:

Parijs zou haar naam te danken hebben aan de Egyptische godin Isis. Maar wat doet deze godin in Frankrijk en waarom weten wij niet meer dat zij zo belangrijk was, dat zelfs Parijs naar haar vernoemd is?

Kunsthistorica Karin Haanappel is samen met haar broer, fotograaf Bernd Haanappel, op zoek gegaan naar de sporen van de godin Isis in Parijs. Uitgangspunt was een 18e eeuwse kaart waarop duidelijk de tempel van Isis staat aangegeven, exact op de oude nulmeridiaan, daar waar tegenwoordig de Saint Sulpice staat. Is deze kerk wellicht de Saint-sur-Isis? De kerk zelf wil er niets van weten. De stad Parijs zwijgt ook als het graf. Maar Lodewijk XIV en Napoleon wisten beter. Isis, de grote moedergodin uit Egypte, zou de ‘Sterre van de Zee’ (Sirius – ster van Isis) hebben gevolgd naar de plaats die wij nu Parijs noemen. Eeuwenlang is de Grote Moeder hier vereerd, totdat de Romeinen in de 4e eeuw het christendom als staatsgodsdienst instellen. De godin Isis verdwijnt naar de achtergrond en gaat symbolisch over in Maria. Niet alleen de Maagd Maria, maar ook Maria Magdalena en de Zwarte Madonna. ‘Het Parijs van Isis’ vertelt de verborgen geschiedenis van de stad Parijs. Aan de hand van astronomische gegevens, kennis van oude, egalitaire culturen en veel bronnenonderzoek laat Karin Haanappel de sluiers over de godin Isis verdwijnen. In haar boek neemt zij de lezer mee op ontdekkingstocht door Parijs en onthult de sporen van de Grote Moeder. Niets is wat het lijkt.

Het Parijs van Isis, een verborgen geschiedenis
Uitgeverij Haanappel Publishers
ISBN: 978 90 82301 915
hardback
ca. 120 pagina’s full color
met een nawoord van dr. Annine van der Meer (historicus, theoloog en symbooldeskundige)

Wil je als eerste bericht krijgen als de nieuwe druk leverbaar is? Klik dan hier!

Er is een speciale Facebookpagina van het boek waarin regelmatig interessante berichten en mooie foto’s worden geplaatst: www.facebook.com/hetparijsvanisis en een weblog met artikelen over de godin Isis en de stad Parijs: www.hetparijsvanisis.wordpress.com

Voor lezingen kan contact opgenomen worden met Karin Haanappel via •This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it•